Ευρωπαϊκό αδιέξοδο στο προσφυγικό- Στην τετραμερή προσβλέπει ο Τσίπρας Με τις προσφυγικές ροές από           Οργιο διαφθοράς στον ΟΣΕ -Υπάλληλοι έδιναν απευθείας αναθέσεις σε Ρομά           Η NASA ανακάλυψε ολόκληρο ηλιακό σύστημα με πλανήτες σαν τη Γη           Καμία πρόοδος, παρά τη μακρά συζήτηση για το προσφυγικό, στην Σύνοδο Κορυφής           Η μεταρρύθμιση της ευρωζώνης επί τάπητος στις Βρυξέλλες          
Σχολιαστής
30/06/2015 15:40:13
Το μεγάλο ξεβράκωμα, στο μικρό τσίρκο

photo

 

Της Κατερίνας Βουρλάκη

 

Έλληνες της Ελλάδας, Έλληνες του εξωτερικού. Όλοι Έλληνες όμως. Να σφάζονται για ένα ΝΑΙ και ένα ΟΧΙ. Να ρίχνουν της μάσκες, να μετράνε πόσο περισσότερο δούλεψε ο ένας στη ζωή του από τον άλλον. Δημόσιοι υπάλληλοι του 8.00-3.00 εναντίον ιδιωτικών υπαλλήλων του 9-και ποτέ. Και ο καθένας να ψάχνει το δίκιο του.

 

Γιατί όλοι όταν ξεκίνησαν τη ζωή τους μπήκαν ο καθένας στο δικό του πλαίσιο. Με ότι τους έδωσαν. Βρήκαν την προσφορά και την κράτησαν. Οι δημόσιοι ως δημόσιοι με ότι σημαίνει αυτό και οι ιδιωτικοί στο δικό τους κομμάτι. Και όλοι ζούσαν μια χαρά μέχρι χτες, προχτές, πρόπερσι, πριν από πέντε χρόνια.  Βάλτε εσείς το dead line της προσωπικής σας ευημερίας.

 

Και σήμερα ένας ανελέητος πόλεμος να σέρνεται στο internet πάνω σε τοίχους, μέσα σε e-mails, σε προσωπικά μηνύματα, ακόμη και σε προσωπικά τηλέφωνα.

 

Όλοι εσείς που μέχρι χτες κάνατε ουρές για το νέο I phone (εισαγωγής παρακαλώ από τους κακούς) και σήμερα ρίχνετε τη χολή σας μέσα απ' αυτό, δεν βλέπετε που πάμε;

Έχετε ποτέ αναλογιστεί τι σημαίνει η έξοδος από ένα σκληρό νόμισμα για μια χώρα που δεν παράγει τίποτα; Έχετε αναλογιστεί που θα βρεθούν τα υπάρχοντα σας, οι περιουσίες σας, τα θέλω σας και τα κεκτημένα σας-όποια κι αν είναι αυτά ακόμη και σήμερα που μιλάμε- μετά από την έξοδο της χώρας από το ευρώ;

 

Έχετε την εντύπωση ότι ζούμε ακόμη στην εποχή της φουστανέλας και του λάβαρου; Πιστεύετε ότι είμαστε ο ίδιος λαός που είπε το ΟΧΙ το '40; Είστε πολλοί γελασμένοι εάν συγκρίνετε τον αληθινό πόλεμο με τον οικονομικό.

 

Διότι στον έναν πεθαίνεις ακαριαία από μία σφαίρα, ενώ στον άλλο αργά και βασανιστικά από μιζέρια και στέρηση.

 

Εάν μέσα από τη σημερινή πραγματικότητα αποφασίσατε να ξυπνήσετε τον ήρωα που κρύβετε μέσα σας. Αφήστε το Σούπερμαν για τα κόμικς πριν γίνουμε όλοι καρικατούρες.

 

Εσείς, εμείς όλοι που ζήσαμε τη χρυσή εποχή του χρηματιστηρίου, θεωρείτε ότι θα επιβιώσουμε την επόμενη μέρα; Εσείς, εμείς που δεν ξέρουμε να φυτέψουμε ένα βασιλικό στη γλάστρα και διαβάζουμε DIY αντί για «φτιάξ' το μόνος σου», ξέρουμε να ζήσουμε χωρίς σκληρό νόμισμα; Εσείς, εμείς που αντικαταστήσαμε τόσα χρόνια τη γλώσσα μας με αγγλικά γιατί ήταν πιο in και πιο μοδάτο να λες «είμαι cool», απ΄το να λες «είμαι καλά» είμαστε έτοιμοι να επαναστατήσουμε γεμάτοι μαγκιά απέναντι στην Ευρώπη;

 

Μεγάλες περιστάσεις, μικρά μυαλά. Μην τρώγεστε μεταξύ σας. Το παιχνίδι είναι σικέ από την αρχή. Όσοι λέτε «πρόβατα» αυτούς που επιμένουν στην παραμονή της χώρας στην Ευρώπη-αυτό δεν έχει να κάνει με καμία συμφωνία και επιμένω σε αυτό-είσαστε πιο «πρόβατα» απ' όσο φαντάζεστε. Έτοιμα για τη μεγαλύτερη σφαγή.